Arkiv, mars 2016

GLAD PÅSK!

 

Våren är här med allt längre dagar, goda ägg och världsboksveckan den 23-29 april!

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet till att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Frosten tinar! Glädjande nyheter för bokbranschen

 

Vi ser en ökning för hela bokbranschen i Sverige, dvs. vi köper 3,2% fler böcker (räknat i kronor) enligt den gemensamma statistiken från Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Det är första gången på sju år som försäljningskurvan pekar uppåt, vilket kan ses som ett trendbrott.

Detta är glädjande nyheter för branschen som länge gått på knäna, även om det inte handlar om en radikal förändring jämfört mot 2015. Att det idag pekar uppåt, beror med sannolikhet på grund av att man inom branschen jobbat hårt. 

Möt prisvinnaren av Redaktörspriset 2016!

 

Vinnaren tillkännages under Förlagsklubbens årsfest den 19 maj och hyllas av författare och oss medlemmar!

Förlagsklubben delar ut Redaktörspriset till en förlagsredaktör som arbetat med verk som utgivits ut av ett förlag inom Svenska Förläggareföreningen. Priset utgörs av ett stipendium från Stiftelsen Bokbranschens Understöds- och Utbildningsfond på 10 000 kronor och ett diplom. Prissumman skall användas till vidareutbildning eller studier, gärna i samband med en resa.