Arkiv, december 2019

Förlagsklubben på Norrbacka tryckeri!

Vi har varit på mycket uppskattat besök på Norrbacka tryckeri - ett av få tryckerier i Sverige som fortfarande använder sig av tekniken boktryck eller högtryck, där infärgade upphöjda klichéer trycks in i pappret. Idag trycker de främst med klichéer men har också bly- och trätyper. Norrbacka erbjuder också blindprägling, stansning och foliering. Man använder helst obestruket papper för att framhäva trycket med känsla.

Följ med Förlagsklubben på unik förlagsresa till Kraków i vår!

Under hösten har vi återigen stiftat bekantskap med ett stort polskt författarskap med Nobelpristagaren Olga Tokarczuk. Polen är med sina ca 40 miljoner invånare en i svenska mått mätt enorm marknad. Den polska förlagsbranschen är utspridd till olika städer där Warszawa och Kraków är de dominerande där de äldsta och även ledande förlagen finns. Trots att det finns stora förlagsgrupper med en bred utgivning, så frodas många mindre förlag runt om i landet.

Välkommen till höstens kurser!

Av förståeliga skäl var även vi tvugna att ställa in aktiviteterna i våras, men nu börjar vi hösten med ett flertal digitala kurser! Vårt kurs- och aktivitetsprogram kommer tills vidare främst att erbjudas på webben - tills det blir möjligt att träffas igen utan restriktioner.

Vi körde igång hösten med kurserna "Boktypografi" med Eva Wilson den 25 augusti, "Manusutveckling" med John Häggblom den 1 september och "Bli en skarpare korrekturläsare" med Corinna Müller den 10 september.