Arkiv, december 2019

Förlagsklubben på Norrbacka tryckeri!

Vi har varit på mycket uppskattat besök på Norrbacka tryckeri - ett av få tryckerier i Sverige som fortfarande använder sig av tekniken boktryck eller högtryck, där infärgade upphöjda klichéer trycks in i pappret. Idag trycker de främst med klichéer men har också bly- och trätyper. Norrbacka erbjuder också blindprägling, stansning och foliering. Man använder helst obestruket papper för att framhäva trycket med känsla.

Följ med Förlagsklubben på unik förlagsresa till Kraków i vår!

Under hösten har vi återigen stiftat bekantskap med ett stort polskt författarskap med Nobelpristagaren Olga Tokarczuk. Polen är med sina ca 40 miljoner invånare en i svenska mått mätt enorm marknad. Den polska förlagsbranschen är utspridd till olika städer där Warszawa och Kraków är de dominerande där de äldsta och även ledande förlagen finns. Trots att det finns stora förlagsgrupper med en bred utgivning, så frodas många mindre förlag runt om i landet.

Gott nytt förlagsklubbsår 2020!

Vi i Förlagsklubbens styrelse önskar alla medlemmar ett riktigt gott nytt år! Redan den 16 januari drar Förlagsklubben igång ett nytt händelserikt år med mingel och ett intressant samtal mellan författaren Magnus Linton och förlagsredaktören Inger Lundin. I samtal med sin redaktör berättar Magnus Linton om hur bra facklitteratur arbetas fram och hur fakta och forskning får en tillgänglig och lockande form. Missa inte denna intressanta kväll!

För dig som antingen vill lära dig grunderna i InDesign eller vill satsa på en fortsättningskurs, så kan du nu anmäla dig!