Arkiv, december 2019

Förlagsklubben på Norrbacka tryckeri!

Vi har varit på mycket uppskattat besök på Norrbacka tryckeri - ett av få tryckerier i Sverige som fortfarande använder sig av tekniken boktryck eller högtryck, där infärgade upphöjda klichéer trycks in i pappret. Idag trycker de främst med klichéer men har också bly- och trätyper. Norrbacka erbjuder också blindprägling, stansning och foliering. Man använder helst obestruket papper för att framhäva trycket med känsla.

Följ med Förlagsklubben på unik förlagsresa till Kraków i vår!

Under hösten har vi återigen stiftat bekantskap med ett stort polskt författarskap med Nobelpristagaren Olga Tokarczuk. Polen är med sina ca 40 miljoner invånare en i svenska mått mätt enorm marknad. Den polska förlagsbranschen är utspridd till olika städer där Warszawa och Kraków är de dominerande där de äldsta och även ledande förlagen finns. Trots att det finns stora förlagsgrupper med en bred utgivning, så frodas många mindre förlag runt om i landet.

Välkommen till hösten 2021 med Förlagsklubben!

Efter en vår med flera uppskattade aktiviteter drar vi nu igång hösten med ett flertal webbinarier och digitala kurser. Nedan kan du läsa om några av våra kommande aktiviteter och fler kommer att presenteras inom kort. Vårt kurs- och aktivitetsprogram kommer tills vidare främst att erbjudas på webben, men vi planerar också för ett antal fysiska förlagsbesök, så håll utkik!