Ett axplock av våra kurser 2017

Välkommen till ett nytt bokår med Förlagsklubben som fyller 50 år!

I år ser vi fram mot ett spännande jubileumsår med Förlagsklubben!

Under detta jubileumsår inriktar vi oss på att uppmärksamma redaktörens arbete, bland annat med särskilt framtagna kurser. 

NYHETER!

Bokvärlden är i ständig förändring, vilket även speglas i våra kurser och andra aktiviteter. Under året planerar vi att genomföra rykande färska kurser i Språkriktighet respektive Språkvård. Under hösten besöker vi den spännande självpubliceringstjänsten Type & Tell, vars mål är att ge författaraspiranter en hjälpande hand med självpublicering.

Vi har redan genomfört en kursnyhet tillika succé som blev fullbokad på en och samma dag: Att göra din egen boktrailer. Kursen var mycket matnyttig och återkommer i höst!

Vi har även besökt Astrid Lindgrens hem och Kungliga Biblioteket. På KB följde vi bland annat bokens väg genom huset och tittade på några klenoder.

Vi har genomfört det första förlagsbesöket vid Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek som på kort tid och framgångsrikt lyckats gå från att vara en traditionell bokklubb till att erbjuda sina medlemmar en modern digital upplevelseportal.

FAVORITER I REPRIS!

Vissa kurser är mer populära än andra, bland annat har vi även i år gett kursfavoriterna Att skriva reklam- och marknadsföringstexter för böcker med Mikael Rosén samt Att tala med formgivare på formgivares vis med Nina Ulmaja. 

HÖSTEN 2017!

Vi blickar även framåt och planerar under hösten Grundkurs Att bryta böcker i InDesign, Kurs i förlagsekonomi och Grundkurs i förlagsjuridik. Till hösten planerar vi även en förlagsresa till något spännande bokland i Europa.

Läs mer om vad som händer på www.forlagsklubben.se. Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev och kolla in aktiviteter på gång.

VAD ÄR FÖRLAGSKLUBBEN?

Med tiden har förlaget - stort som litet - blivit en allt mer komplicerad apparat med många olika funktioner, inte minst med tanke på nya former av digital utgivning. Arbetet på ett större förlag är mer specialiserat, medan man på ett riktigt litet förlag kanske måste arbeta i olika funktioner.

På ett mindre eller medelstort förlag verkar förläggarrollen och redaktörsrollen flyta ihop. En redaktör ska allt oftare också skriva vissa typer av reklamtexter.. Vi ser att kraven förändras i förlagsvärlden. Man ska helt enkelt vara kunnig i olika funktioner.

Vi på Förlagsklubben stöttar dig som enskild person, oavsett om du jobbar på ett stort eller litet förlag, är frilans eller studerande. Vi är ca 500 medlemmar och de kurser och evenemang vi ordnar har överlag visat sig vara mycket populära. Vi arbetar hårt för att ha ett utbud som passar både dig som är ny i branschen, men även dig som har samlat på sig år av erfarenhet.

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.

Danuta Janina Engstedt med styrelse