Ett nytt spännande bokår med Förlagsklubben!

Efter ett framgångsrikt år, ser vi fram mot ett spännande 2016 med Förlagsklubben. Vi är ca 500 medlemmar och de kurser och evenemang vi ordnar har överlag visat sig vara mycket populära. Vi arbetar hårt för att ha ett utbud som passar både dig som är ny i branschen, men även dig som har samlat på sig år av erfarenhet.

Inom kort kommer ett nytt fräscht program för våren 2016. Redan nu kan vi avslöja att vi drar igång klubbåret med Kristina Sandberg som berättar om arbetet med sin romantrilogi och kort därefter med ett besök på Storkyrkan i Stockholm - en plats med historia. Om du funderar på hur förlaget ska tjäna pengar, ska du anmäla dig till kursen Förslagekonomi, produktmix och lönsamhet i den digitala tidsåldern, där du får möjlighet att analysera hur produktionskostnader, rabatter, royalty, f-priser och andra faktorer avgör om ett bokprojekt är livskraftigt. När det gäller juridiska frågor så planerar vi en juridikkurs med inriktning på bildrättigheter - ofta en svår djungel att orientera sig i. På särskild förfrågan så anordnar vi de populära grundkurserna i verktygen InDesign, Illustrator och Photoshop. Men vi har även andra nyheter som vi återkommer om - i vår särskilt godis för dig som är redaktör...

Mer information kommer inom kort! Om du inte redan prenumererar på vårt nyhetsbrev, så lägg beställningen på startsidan!

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet till att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Vi ordnar under det kommande året även flera spännande seminarier som fångar aktuella branschfrågor. Vi besöker svenska förlag och planerar i april en förlagsresa till Amsterdam - vi har under de sista tre åren besökt tongivande förlag både i Köpenhamn, London och Helsingfors. På våra pubaftnar, kulturaftnar eller BokBaren kan du mingla och nätverka med andra branschkollegor!

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.

Med vänlig hälsning coh väl mött under 2016!

Danuta Janina Engstedt, ordförande för Förlagsklubben

Välkommen till Förlagsklubben – en levande branschförening sedan 1967. Förlagsklubben är till för alla förlagsanställda samt frilansare som har bokförlag som huvudsakliga uppdragsgivare. Vi erbjuder olika typer av utbildning. Klubben har också till uppgift att fungerar som ett forum där man kan diskutera gemensamma yrkesfrågor och utbyta erfarenheter.