Frosten tinar! Glädjande nyheter för bokbranschen

 

Vi ser en ökning för hela bokbranschen i Sverige, dvs. vi köper 3,2% fler böcker (räknat i kronor) enligt den gemensamma statistiken från Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Det är första gången på sju år som försäljningskurvan pekar uppåt, vilket kan ses som ett trendbrott.

Detta är glädjande nyheter för branschen som länge gått på knäna, även om det inte handlar om en radikal förändring jämfört mot 2015. Att det idag pekar uppåt, beror med sannolikhet på grund av att man inom branschen jobbat hårt. 

Eftersom det handlar om att man deltar i den allt hårdare konkurrensen om människors tid, så måste man säkerligen fortsätta att arbeta hårt för att upprätthålla ökningen. 

Men inte desto mindre är detta mycket glädjande nyheter inför Världsboksveckan den 23-29 april!

Danuta Janina Engstedt, ordförande för Förlagsklubben

 

Lite om Förlagsklubben, ca 500 medlemmar och ett varierat program i år:

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet till att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Vi ordnar under det kommande året även flera spännande seminarier som fångar aktuella branschfrågor. Vi besöker svenska förlag och gör en förlagsresa till Amsterdam - vi har under de sista tre åren besökt tongivande förlag både i Köpenhamn, London och Helsingfors. På våra pubaftnar, kulturaftnar eller BokBaren kan du mingla och nätverka med andra branschkollegor!

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.

Väl mött under 2016!

Danuta Janina Engstedt, ordförande för Förlagsklubben

Välkommen till Förlagsklubben – en levande branschförening sedan 1967. Förlagsklubben är till för alla förlagsanställda samt frilansare som har bokförlag som huvudsakliga uppdragsgivare. Vi erbjuder olika typer av utbildning. Klubben har också till uppgift att fungerar som ett forum där man kan diskutera gemensamma yrkesfrågor och utbyta erfarenheter.