God Jul & Gott 2016!

För oss på Förlagsklubben är det viktigt att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet till att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Vi vet att många uppskattar vår verksamhet och antalet medlemmar ökar stadigt!

En liten tillbakablick på hösten 2015

I höst har vi besökt Riddarkyrkan och vi fick även biljetter till Augustlive där vi kunde möta alla de nominerade. Det var spännande att höra lite mer om de nominerade böckerna och författarna och vi hoppas att Augustlive är ett initiativ som Förläggareföreningen fortsätter med! Höstens förlagsbesök till Sanoma Utbildning var lika uppskattat som välbesökt. Spännande diskussioner om pocketbokens ställning fördes under en pocketkväll och hösten avslutades med sedvanlig glögg då författaren Anders Rydell berättade om sin nya "Boktjuvarna".

Under hösten lanserade vi tre nya kurser. Grund- och fortsättningskursen i Att ta fram e-böcker är ett vidareutvecklat koncept. Den tredje kursen Att skriva reklam- och marknadsföringstexter blev så snabbt fullbokad så vi satte direkt in en extrakurs i januari. Självklart är våra kurser i InDesign fortsatt lika populära.

En liten titt på våren 2016

Vårens program är inte helt klart ännu, men jag kan avslöja några höjdpunkter:

  • Kurs: Att skriva reklam- och marknadsföringstexter, 26 januari 
  • Kulturkväll då vi besöker Storkyrkan, 10 februari
  • Kurs: Förlagsekonomi, produktmix och lönsamhet i den digitala tidsåldernam, 11 februari
  • Kurs: Illustrator, 18 februari (preliminärt datum)
  • Kurs: Att bryta böcker i InDesign, mars
  • Kurs: Grunder i Photoshop, april

Missa inte vår förlagsresa till Amsterdam som går av stapeln den 20-22 april!

God Jul & Ett Gott Nytt År!

Danuta, ordförande med styrelse