Inbjudan till januarimingel med författarsamtal!

Den 16 januari drar Förlagsklubben igång ett nytt händelserikt år med mingel och ett intressant samtal mellan författaren Magnus Linton och förlagsredaktören Inger Lundin, som pratar om "Text & Stil – Om konsten att berätta med vetenskap". Boken är en skrivhandbok i essäformat för alla som vill göra texter bättre.
Att skriva facklitteratur är en kombinationskonst med kraft att snabbt förändra kunskap och tänkande – men vad är det som ska kombineras, med vilka redskap, på vilket sätt och med vilken ton? Ja, det är förstås kunskap som är nog så viktig att förstå sig på för alla som arbetar på bokförlag. I samtal med sin redaktör berättar Magnus Linton om hur bra facklitteratur arbetas fram och hur fakta och forskning får en tillgänglig och lockande form.

Magnus Linton är trefaldigt Augustnominerad författare till uppmärksammande fackböcker, har varit chefredaktör för tidskriften Arena och var i ett par år ”husförfattare” på Uppsala Universitet där han skrivhandledde forskare.
Inger Lundin jobbade under 20 år som redaktör, förläggare och förlagschef på Libris innan hon startade eget som skrivcoach och frilansredaktör.

Kvällen är också det perfekta tillfället att träffa trevliga branschkollegor och mingla bort en stund av mörka januari. Anmäl dig till Mattias Pettersson på mattias@volante.se senast den 15 januari. (Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.)

Tid: Torsdagen den 16 januari kl 18.00–20.00
Plats: Gamla stans bokhandel, Stora Nygatan 7
Pris: 50 kr (inkl. dryck och snacks)

Pris
50kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Slutdatum
Plats
Stora Nygatan 7, Stockholm