Välkommen till hösten 2021 med Förlagsklubben!

Efter en vår med flera uppskattade aktiviteter drar vi nu igång hösten med ett flertal webbinarier och digitala kurser. Nedan kan du läsa om några av våra kommande aktiviteter och fler kommer att presenteras inom kort. Vårt kurs- och aktivitetsprogram kommer tills vidare främst att erbjudas på webben, men vi planerar också för ett antal fysiska förlagsbesök, så håll utkik!

Vi kör igång hösten den 2 september med det högaktuella webbinariet Böckerna och klimatet med Lars Schmidt. Lars Schmidt är reporter och grävande journalist och använder journalistiska metoder för att hjälpa företag att arbeta mer klimatsmart och hållbart. Han har senast skrivit en rapport om Lind&Co:s utsläpp av växthusgaser. Anmäl dig till webbinariet i dag och lär dig mer om hur stor klimatpåverkan olika bokformat har och hur vi kan tänka när det gäller hållbarhet och klimatberäkningar. Och inte minst: vad vi själva kan göra rent praktiskt.

Känner du att du behöver fräscha upp dina kunskaper i InDesign, så anmäl dig till den digitala kursfavoriten Fräscha upp dina kunskaper i InDesign med Jeanette Sténson Hallgren. Avsnitten är fristående. Du är välkommen att anmäla dig till avsnitt 1 alternativt avsnitt 2 – eller båda. Avsnitt 1 ges den 7 september och avsnitt 2 den 18 oktober.

Den 9 september är du välkommen att delta i webbinariet Bokens fysik – ett föredrag om tryck, trender, tekniker och material med Zane Johansson. Här får du lära dig mer om trycket och binderiet och hur man ser på en boks olika tekniska aspekter.

Vi erbjuder även kursfavoriten Bli en skarpare korrekturläsare med Corinna Müller den 14 september.

Vi i styrelsen arbetar för att lägga sista handen vid ett bra och varierat program för resten av hösten och återkommer bland annat med information om när det traditionella utdelandet av utmärkelsen Årets redaktör kommer att äga rum. Detsamma gäller förlagsresan till kulturhuvudstaden Kraków som flyttas fram till våren 2022.

Vi hoppas att du som varit medlem tidigare fortsätter att stötta Förlagsklubben genom att betala medlemsavgiften även detta märkliga år 2021. Vi uppdaterar löpande - så håll dig informerad! Om du flyttat eller bytt jobb, glöm inte att uppdatera dina uppgifter på "Mina sidor" samt håll utkik här på vår hemsida!

Ta väl vara på dig och dina närmsta!

Om Förlagsklubben:

Förlagsklubben är till för alla förlagsanställda samt frilansare som har bokförlag som huvudsakliga uppdragsgivare samt studerande vid förlagskunskapsutbildning.

Förlagsklubben arbetar för att medlemmarna får tillfälle att knyta personliga kontakter och utbyta erfarenheter, ta upp aktuella branschfrågor samt vidga och förbättra yrkeskunnandet. Förlagsklubben erbjuder olika typer av utbildningar samt fungerar som ett forum där man kan diskutera gemensamma yrkesfrågor bland annat vid seminarier och medlemsträffar.