Välkommen till hösten 2017!

 

Under detta jubileumsår inriktar vi oss på att uppmärksamma redaktörens arbete, bland annat med särskilt framtagna kurser. 

Bokvärlden är i ständig förändring, vilket även speglas i våra kurser och andra aktiviteter.

HÖSTEN 2107 ERBJUDER..

Vi satsar i höst på rykande färska kurser bland annat med inriktning mot språkriktighet och först ut var den fullsatta kursen i Korrekturläsning. En annan kursnyhet - Att göra din egen boktrailer - blev stor succe i våras och återkom även under hösten.

Även traditionella förlagsklubbskurser ges i höst, bland annat Att bryta böcker i inDesign, kurs i Förlagsekonomi och Förlagsjuridik den 17 oktober. Vi erbjuder självklart även några spännande förlagsbesök, bland annat på Bokslukaren

DETTA HÄNDE I VÅRAS..

I våras genomförde vi bland annat de två kursfavoriterna Att skriva reklam- och marknadsföringstexter för böcker med Mikael Rosén samt Att tala med formgivare på formgivares vis med Nina Ulmaja. Vi har även besökt Astrid Lindgrens hem och Kungliga Biblioteket. På KB följde vi bland annat bokens väg genom huset och tittade på några klenoder. Dessutom besökte vi förlaget tillika bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek som på kort tid och framgångsrikt lyckats gå från att vara en traditionell bokklubb till att erbjuda sina medlemmar en modern digital upplevelseportal.

Läs mer om vad som händer på www.forlagsklubben.se. Här kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev och kolla in aktiviteter på gång.

VAD ÄR FÖRLAGSKLUBBEN?

Med tiden har förlaget - stort som litet - blivit en allt mer komplicerad apparat med många olika funktioner, inte minst med tanke på nya former av digital utgivning. Arbetet på ett större förlag är mer specialiserat, medan man på ett riktigt litet förlag kanske måste arbeta i olika funktioner.

På ett mindre eller medelstort förlag verkar förläggarrollen och redaktörsrollen flyta ihop. En redaktör ska allt oftare också skriva vissa typer av reklamtexter.. Vi ser att kraven förändras i förlagsvärlden. Man ska helt enkelt vara kunnig i olika funktioner. 

Vi på Förlagsklubben stöttar dig som enskild person, oavsett om du jobbar på ett stort eller litet förlag, är frilans eller studerande. Vi är ca 500 medlemmar och de kurser och evenemang vi ordnar har överlag visat sig vara mycket populära. Vi arbetar hårt för att ha ett utbud som passar både dig som är ny i branschen, men även dig som har samlat på sig år av erfarenhet. 

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.