Att ge ut barnböcker idag – utmaningar och möjligheter i en tid av normdiskussioner

De senaste åren har inneburit en kraftig ökning av antalet titlar inom barnboksutgivningen. Försäljningen går uppåt, nya aktörer ger sig in i leken och konkurrensen hårdnar. Samtidigt har flera stormar kring könsroller, etnicitet och andra normer i både nya och gamla böcker inneburit att både förlag och upphovsmän fått be om ursäkt, dra tillbaka upplagor och tänka om. Detsamma gäller inom läromedelsutgivningen. Vad innebär de här nya förutsättningarna för förläggare inom fältet? Påverkar det urval, arbetssätt och försäljning?

Hör Eva Dahlin, litterär chef på Bonnier Carlsen, Cecilia Knutsson, förläggare på Rabén och Sjögren och Eva Postrup, projektledare/redaktör på Natur och Kultur läromedel, diskutera och berätta om hur de ser på de utmaningar och möjligheter som dagens barnboks- och läromedelsutgivning innebär. Modererar gör Förlagsklubbens Anja Eriksson, till vardags redaktör på Opal.

Kvällen erbjuder också det perfekta tillfället att träffa branschkollegor och diskutera gemensamma frågor och funderingar. Vin och snacks serveras under kvällen.  

Anmälan skickas till Anja Eriksson på anja@opal.se senast den 12 februari.

Tid: 17.30 (samtalet börjar kl. 18.00)

Datum: 13 februari

Plats: Förläggareföreningen, Drottninggatan 97, 5 tr.

Avgift: 50 kr

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Drottninggatan 97, Stockholm