Nominera din kandidat till Förlagsklubbens redaktörspris!

Redaktörspriset delas ut till en förlagsredaktör som arbetat med verk som givits ut av ett förlag inom Svenska Förläggareföreningen. Priset utgörs av ett stipendium på 10 000 kronor och ett diplom. Prissumman skall användas till vidareutbildning eller studier, gärna i samband med en resa. Rätt att kandidera till priset har förlagsredaktörer, även frilansare, som arbetat med faktaböcker, läromedel, skönlitterära böcker för vuxna eller barn, eller med annan typ av förlagsanknuten utgivning, till exempel inom multimedia.

 Förra årets vinnare av Redaktörspriset var Ylva Blomqvist, Rabén & Sjögren. Juryns motivering löd:

 Med sin osvikliga språkkänsla och skarpa lyhördhet för författarröstens särart ger sig inte Ylva Blomqvist förrän hon i osjälvisk och noggrann nit förvandlat ett manus från ”bra” till ”Augustprisklass”. Varje författare kan känna sig trygg i hennes ödmjuka och bestämda sällskap, som i kombination med en stor portion humor gör samarbetet med henne både roligt och infallsrikt.

 Årets jury består av Stefan Skog (Norstedts), Nina Västerbro (Natur och Kultur), Esbjörn Knutsson (Akademibokhandeln) Sofia Brattselius Thunfors (Piratförlaget), Martin Kaunitz (Albert Bonniers Förlag), Helene Atterling (W&W), Bertil Wahlström (Lindblads och Understödsfonden).

 Nominera din kandidat idag, med en motivering, eller allra senast den 29 mars 2013. Vinnaren tillkännages på Förlagsklubbens årsmöte den 25 april.

 Välkommen med din nominering! 

Sista anmälningsdatum
Datum