Välkommen på bilderboksrelease och författarsamtal på BokBaren!

Nu släpps bilderboken "Pelé, Kaká och jag" och författaren Anna Ehn och illustratören Sara Gimbergsson bjuder in till bokträff och releasemingel på BokBaren, Restaurang Niklas. De berättar om boken och varför de valt att göra en annorlunda bilderbok, en berättelse som inte entydigt slutar lyckligt men som tar barnets känslor på allvar.
Efter presentationen är det förstås öppet för diskussion och frågor.

De 50 första gästerna får dessutom en bok! Bokförlaget Opal bjuder även på ett glas vin/öl samt något enkelt att äta.

"Pelé, Kaká och jag" är en berättelse om en pojke och hans fantasivärld, poetiskt skildrad och med en mörk underton – Olle vill hellre vara bland fotbollsstjärnorna i fantasin än med sina föräldrar och syskon i den ”vanliga världen”.

Utdrag från BTJ:s recension:
”Den här boken, Pelé, Kaká och jag, är underbart fint berättad av författaren och journalisten Anna Ehn. Olle älskar sina fotbollsvänner, sin fantasivärld, där han är proffs. Och lika mycket ogillar han att bli störd av mamma, pappa och småsyskonen. Då är det "skitmamma" och "skitsyskon" och "idioter" allihop. Jag uppskattar att författaren vågar lägga dessa kraftuttryck i Olles mun. Fint berättat. Lika välfunna är Sara Gimbergssons illustrationer. Vackert dekorativa, inte olikt Jockum Nordström. Great!”
- Staffan Engstrand, Bibliotekstjänst häfte 13113

"Pelé, Kaká och jag" är utgiven på Opal. Anna Ehn kom 2012 ut med ungdomsromanen "Det finns så många toppar man blir aldrig aldrig nöjd". Sara Gimbergsson har tidigare illustrerat bla böckerna om Lycke & Lage, med text av Lena Arro, Spinderella Taratella, med text av Inger Lindahl. Och egna böcker som "Uno i mammas mage" och "Sova sött".

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Regeringsgatan 66 Stockholm