FULLBOKAD! Ny chans! Manusutveckling och dramaturgi

I dag känner de flesta författare till de huvudsakliga dramaturgiska byggstenarna med tre akter, vändpunkter och klimax, men det kan ändå vara svårt att skriva en roman där man sugs med i berättelsen och bara vill veta hur det går. Vad beror det på? Och hur gör man på förlaget för att utveckla ett manus så att det når sin fulla potential som roman?

Med utgångspunkt i klassisk dramaturgi går kursledare John Häggblom under kvällen igenom hur det kan gå till att utveckla en författares berättelse, från idé till färdig bok, och hur det är att arbeta så pass nära en författare under en längre tid. En kväll med blod, svett och tårar – och en och annan oväntad vändpunkt.

Om kursledaren: John Häggblom är förläggare med redigeringsansvar och manusutvecklare på Bokförlaget Forum. Han brinner för den goda berättelsen som griper tag i läsaren och är bland annat känd som den som gav katten en större roll i Fredrik Backmans En man som heter Ove.

Datum: 7 mars
Tid: 18.00–21.00
Plats: Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr. (Obs! Ny adress runt hörnet från den gamla)
Pris: 1350 kr

Lättare förtäring ingår under kvällen. För att gå denna kurs måste man vara medlem i Förlagsklubben. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning sker vid uppvisande av läkarintyg.

 

Grundläggande
Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr.