Kommer till hösten: Boktypografi – en kurs om brödtextsättning, läsbarhet och typsnittsval

Förlagsklubben planerar som bäst hösten kursprogram! En favorit i repris att hålla utkik efter är vår uppskattade kurs i typografi med Eva Wilsson. 

Typografi är någonting som alla i bokbranschen kommer i kontakt med dagligen – oavsett om du skriver, formger, redigerar, korrekturläser eller förlägger böcker.

Den här kursen fokuserar på bokens typografi och går igenom grundläggande och klassiska principer för sättning av läsvänlig brödtext. Vilka proportioner och inställningar gör läsningen behaglig? Hur arbetar man aktivt med luft kring texten för att göra den mer tillgänglig? Hur hittar man rätt i typsnittsdjungeln? Hur tänker man kring genreanpassning av typografi?

Under kvällen har du som deltagare möjlighet att få diskutera stora och små frågor och funderingar kring typografiska utmaningar som du stöter på i ditt arbete. Kursledaren tar gärna emot alla tänkbara frågor om typografi i förväg.

Kursledare Eva Wilsson är grafisk formgivare med många års erfarenhet av bokformgivning. Under kvällen ger hon handfasta tips kring arbete med text och typografi och visar inspirerande exempel.

Kursen är en tretimmars kvällskurs kl 18.00–21.00 och hålls i Förläggareföreningens lokaler på Kungstensgatan 38. Kursavgift är 1350 kr. 

OBS! Datum för kursen är ännu inte spikat och anmälan kan göras först när medlemsutskick från Förlagsklubben kommer. Inga förhandsbokningar. 

Pris:
1 350 kr
Sista anmälningsdatum: 
torsdag, 29 augusti
Datum: 
torsdag, 29 augusti - 18:00 till 21:00

Bli medlem och anmäl dig direkt