Mer om Förlagsklubben

Tack för att du stöttar vår verksamhet! Den är bara för dig som arbetar i förlagsbranschen som anställd, egenföretagare, frilansare eller studerande! Bokbranschen står inför många utmaningar och det är smart att kompentensutveckla och nätverka i dessa ovissa tider.

Här på hemsidan kan du prenumerera på vårt nyhetsbrev och kolla in kalendariet för en fullständig lista över aktiviteter på gång. Programmet publiceras allt eftesom, så håll utkik!

Under våren erbjöd vi bland annat kurser inom juridik och förlagsekonomi - men vi lärde oss även att behandla bilder i Photoshop och att bryta böcker i Indesign, såväl för bokproduktion som för e-böcker. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Vi ordnade flera spännande seminarier i aktuella branschfrågor, bland annat om årets urval till Svensk Bokkonst där Greger Bergvall och Lotta Kühlhorn invigde oss i en och annan hemlighet. Lika personligt som intressant var Bea Uusma när hon berättade om sin passion som ledde fram till Augustpriset för "Min kärlekshistoria" om tre skrivbordsnissar som reste till Nordpolen men aldrig kom tillbaka.

Under hösten planerar vi bland annat kurser i e-böcker och att bryta böcker i Indesign. Vi kommer att göra två förlagsbesök och planerar en förlagsresa. Under de sista två åren har vi besökt tongivande förlag både i Köpenhamn och London.

På våra pubaftnarkulturaftnar och BokBaren kan du mingla och nätverka med andra branschkollegor! I våras gick kulturkvällen till vi en pärla bland bibliotek - Bernadottebiblioteket - men vi kan avslöja att även Riddarkyrkan eller kanske till och med en takvandring på Stockholms tak står på tur i höst...

Om du inte redan är medlem i Sveriges ledande förening för folk i förlagsvärlden, så bli det idag (under fliken Bli medlem)! Tipsa även kollegor och vänner som jobbar i branschen.