UPPSKJUTEN! Förlagsresa till Kraków

På grund av coronaviruset, så har vi beslutat att skjuta upp denna unika förlagsresa och till hösten. Vi ser fram mot att besöka den polska kulturhuvudstaden Kraków den 28-30 oktober. Du kommer att ges en mycket god inblick i den ytterst dynamiska polska förlagsvärlden då vi träffar spännande förlag, upplever den kreativa bokhandeln och kan knyta nyttiga kontakter med intressanta förlag och organisationer på den polska bokmarknaden.

PROGRAM

Onsdagen den 28 oktober (valfritt)
Om du så önskar, så finns möjlighet att komma på onsdagen och besöka stadens sevärdheter. Förlagsklubben anordnar en gemensam middag kl. 19.00. Vi har inbjudit en gäst som verkar i den polska förlagsvärlden.

Torsdagen den 29 oktober
09.00-10.00 Instytut Książki (The Polish Book Institute)
10.30- 11.30 Wydawnictwo Literackie
LUNCH (on the go)
12.15-13.30 Wydawnictwo Copernicus Center Press samt dess bokhandel
14.00-16.00 Wydawnictwo WAM
19.00 Gemensam middag

Fredagen den 30 oktober
9.00-10.30 Wydawnictwo ZNAK
11.00-12.30 Wydawnictwo LOKATOR samt dess bokhandel
Förlagsklubbens program avslutas ca kl. 13.00.

RESA OCH LOGI
Liksom på tidigare resor i Förlagsklubbens regi står du för resa och hotell själv. Kostnaden för arrangemanget är 1800 kr och då ingår middagarna. Vi återkommer med ett detaljerat program, förslag på hotell och annan praktisk information när du har anmält dig.

ANMÄLAN
Först till kvarn gäller! Det är ett begränsat antal platser och sista anmälningsdag är den 15 mars 2020. Du måste naturligtvis vara eller bli medlem i Förlagsklubben! Anmäl dig på vår hemsida, men mejla gärna till engstedt.danuta@gmail.com om du har frågor.

NÅGOT OM FÖRLAGEN VI BESÖKER …

Instytut Książki (Polska bokinstitutet) arbetar med att främja polsk litteratur inom landet och internationellt.

Wydawnictwo Literackie grundades 1953 och är ett av det moderna Polens äldsta förlag. Man ger bland annat ger ut Olga Tokarczuks böcker och därutöver polsk och utländsk litteratur, historiska och populärvetenskapliga fackböcker samt ungdomslitteratur.

Wydawnictwo Copernicus Center Press arbetar i nära samverkan med Jagellonska universitetet och publicerar akademiska böcker i en rad ämnen: filosofi (främst vetenskapsfilosofi och rättsfilosofi), teologi, kosmologi, matematik, logik och neurobiologi. Vi besöker både förlaget och dess bokhandel Księgarnia de Revolutionibus Books&Café.

Wydawnictwo WAM är ett förlag som funnits i olika konstellationer sedan 1872 och är idag det största religiösa förlaget i landet. WAM ger ut titlar som främst handlar om andlig och personlig utveckling, men även annan slags facklitteratur. Därutöver har de egna ljud- och TV-studios samt publicerar tidskrifter både månads- och kvartalsvis.

Wydawnictwo Znak (Znak Social Publishing Institute) grundades 1959 av personer, däribland Nobelpristagaren Czesław Miłosz, vars drivkraft var att tillgängliggöra böcker för den polska allmänheten som inte gavs ut av de statliga (kommunistiska) förlagen. 1959 donerade runt 900 personer pengar för att upprätta det som idag är ett av Polens största och mest framgångsrika förlag. Efter kommunismens fall 1989 inledde Znak en dynamisk utveckling och kom i folkmun att kallas för ”Nobelpristagarstallet" eftersom de gav ut Nobelpristagare som Czesław Miłosz, Wisława Szymborska, Joseph Brodsky, J. M. Coetzee, Mario Vargas Llosa, Derek Walcott, W. H. Auden och Samuel Beckett.

Wydawnictwo LOKATOR finns i de (tidigare) judiska kvarteren Kazimierz i Kraków. LOKATOR har en tydlig judisk profil och ger främst ut judisk litteratur. Vi kommer att besöka Kazimierz och förlagets bokhandel.

Observera att programpunkter kan ändras, men vi försöker alltid att ersätta med likvärdiga alternativ.

Resan går av stapeln när det är vår och Krakow är ett populärt resmål. Därför är det bra att boka resa och hotell i god tid!

Reseledare från Förlagsklubben är Danuta Janina Strandberg och Mattias Pettersson. Missa inte detta unika tillfälle till inblickar i den spännande och dynamiska polska förlagsbranschen!

Pris
1 800kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Slutdatum
Plats
Kraków, Polen