Webbkurs! Projektledning av illustrerade böcker

Förlagsklubben erbjuder nu en helt ny kurs för dig som vill vässa dina kunskaper i projektledning med fokus på illustrerade fackböcker. Arbetar du som redaktör – frilans eller anställd – och vill lära dig mer om själva processen att producera en bok från ax till limpa? Då är detta kursen för dig!

Under kurskvällen får du initierad vägledning i hur du lägger upp produktionen från idé till tryckfärdigt material, och kan leverera en trygg tjänst till förlaget eller författaren som anlitar dig.

Moment för moment får du en överblick över alla led i produktionen och hur du estimerar de olika momenten i tid. Du får också svar på frågor som:

* Hur ser en hållbar tidplan ut?
* Varför gör man repro och när?
* Hur lång tid behöver formgivaren ha på sig och hur ska materialet levereras?
* Vad kan gå fel? Och vad ska man ha obs på?

Med andra ord – allt som är viktigt att ha koll på inför en bokproduktion.

Målsättningen är att du ska få redskap att kunna projektleda en fyrfärgsproduktion och guida författare, redaktör, fotograf, formgivare, korrekturläsare och repro under arbetets gång.

Om kursledarna:

Karl Enequist driver sedan drygt 15 år bokproduktionsbolaget Lyth & Co tillsammans med Annika Lyth. Lyth & Co jobbar årligen med ett 100-tal böcker fördelat på ett 20-tal bokförlag och andra.

Alexandra Lidén är förlagschef och förläggare på The Book Affair med över 20 års erfarenhet som redaktör och förläggare på bland annat Bonnier Fakta och Bokförlaget Forum.

Datum: torsdagen den 4 februari
Tid: 18.00–ca 19.00
Plats: Zoom (en länk mejlas ut en dag i förväg)

Pris: 500 kr

Anmäl dig här: https://forening.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/visa/15406-…

Kursen är öppen för alla och anmälan är bindande.

Välkommen!

Grundläggande
Pris
500kr
Datum
Plats
Zoom