Pigg publik och vettiga frågor!

Tisdagen den 4 februari i år svarade professor Lars-Gunnar Andersson vid Göteborgs universitet för sista gången på lyssnarnas frågor i det populära radioprogrammet Språket i P1. 

Den 4 juni var det Förlagsklubbens traditionella våravslutning med rosémingel då Lars-Gunnar var vår gäst: "Det var trevligt att hälsa på Förlagsklubben. Pigg publik, vettiga frågor, vi hade kunnat hålla på länge..."

Lars-Gunnar Andersson är professor i modern svenska och har varit programmets återkommande språkexpert sedan starten 1997. När programledaren Anna Lena Ringarp efter 16 år som programledare gick i pension valde även Lars-Gunnar Andersson att lämna programmet.

De flesta svenskar har åsikter om hur språket ska vara och hur det inte ska vara. Lars-Gunnar Andersson, professor i modern svenska vid Göteborgs universitet och kåsör i GP, har under många år tagit hand om svenska folkets språkfrågor i radioprogrammet Språket i P1. 

Välkommen till en rolig och lärorik kväll om vårt språk som kommer handla om folkets nyfikenhet, oro och förtjusning över sitt språks utveckling. Lars-Gunnar kommer bland annat att ta upp betydelseförändringar och språkfilosofiska frågor, men även de brev han aldrig fått till radioprogrammet - och därmed skrivit själv! 

Plats: Drottninggatan 97 (Svenska Förläggareföreningen). Lite vin och tilltugg kommer att serveras och hela besöket kostar 50 kr, att betalas på plats. Evenemanget är öppet för alla i bokbranschen, även icke medlemmar. Passa på ta med dig en vän eller kollega! 

Antalet platser är begränsat så först till kvarn gäller.

Anmäl dig till: forlagsklubben.sthlm@gmail.com

Välkommen!