En spännande höst

Varmt välkommen till årsmötet som går av stapeln den 25 april kl. 16.00 under vilket vi berättar om den lyckosamma verksamheten under 2011 samt planerna för 2012!

Det finns så många kurser som vi skulle vilja erbjuda och vi i styrelsen arbetar hårt för ett brett program som även ger djup kunskap. Särskilt stolta är vi över att kunna hålla en röd tråd genom bokprocessen; att välja manus och förädla en bok från ax till limpa.

Under våren har vi bland annat hört Svante Weyler berätta om konsten att välja rätt där han poängterade att kunskap är makt och litterär kunnighet är ett måste om man ska bli duktig inom förläggeri. Några av oss blev bättre på att tala inför publik med hjälp av Louise Lindfors som har en bakgrund inom både musik- och förlagsbranschen. Med hjälp av erfarne redaktören Karl Nordlander så får förhoppningsvis färre redaktörer grå hår när de redigerar översättningar från engelska till svenska. Esbjörn Hyltefors, med bred erfarenhet inom e-böcker, höll i kurs kring att ta fram e-bok med hjälp av Indesign och nya funktioner i formatet epub 3. Frilansarna lyfte taket under en mycket uppskattad frilanspub. Ett nytt samarbete med Förlagsklubb Syd leder till att tjugo medlemmar får möjlighet att resa till London och lära känna den engelska bokmarknaden; trender och framgångssagor.

Men denna vår i ryggen, känns det roligt att kunna inviga er lite om den spännade hösten! 

Under en längre tid så har vi inte kunnat erbjuda en förlagsekonomikurs, men i år kavlade vi upp armarna och tog fram ett nytt koncept tillsammans med Kjell Bohlund och Ulf Ivarsson. Båda har ett osedvanligt brett register och djup kunskap som kan ge dig de bästa analyser och kunskap kring kostnadseffektiv hantering i det enskilda projektet och den affärsmässiga delen gällande hela förlagets verksamhet. Vi erbjuder även i höst en matnyttig kurs i juridik, ledd av Förläggareföreningens jurist Pia Janne Nyberg. Vi kommer bland annat att besöka Publit, Fersenska Palatset och bokklubben Svenskt Militärhistoriskt Bibliotek. Och avslutar Strindbergåret med att ställa frågan: För vem ger vi ut Strindberg? 

Men detta var bara ett axplock: Glöm inte att titta på hemsidan efter uppdateringar med nya kurser, träffar och kulturevenemang!

.......Och glöm inte att tala om för dina vänner och kollegor i bokbranschen att vi finns. Vi behöver ständigt bli fler för att kunna ha en modern och omväxlande verksamhet!