Inspirationskväll: Bokens fysik – om tryck, trender, tekniker och material med Zane Johansson

Välkommen på en inspirationskväll om bokprocessens mest fysiska inslag – trycket och binderiet! I dagens alltmer digitala bokvärld har den tryckta boken fått en alldeles speciell 
ställning. Det är inte bara innehållet som betyder något för en lyckad försäljning. En tryckt boks yttre egenskaper har blivit både ett försäljningsargument och en konkurrensfaktor på ett sätt som vi kanske inte sett tidigare. 
Men hur går man egentligen till väga när man ska tänka kring en boks olika tekniska aspekter, som tryck, binderi och efterbehandling samt hållbarhetstänk? Vad är viktigt att tänka på? Vad kan man förvänta sig att tryckeriet ska bidra med och vad kan de förvänta sig av dig som beställare? Under denna inspirationskväll får du lära dig mer utifrån frågor som: Vad det finns för olika tekniker att ta hänsyn till och välja bland? När är det värt att betala för en extra effekt, och när är det mest onödiga pengar?

Föredragshållare Zane Johansson är försäljningsansvarig på tryckeriet Livonia Print i Riga, en av branschens största aktörer.
Observera att kursen hålls i fysisk form i Stockholm. Lättare förtäring (frukt och fika) ingår under kvällen. För att gå denna kurs måste man vara medlem i Förlagsklubben, medlemskap kan lösas i samband med din bokning. Anmälan är bindande.

Pris
450kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Slutdatum
Plats
Förläggareföreningen, Kungstensgatan 38, Stockholm