Styrelsen har ordet...

Vägra vara okunnig!

Välkommen till ett nytt år med Förlagsklubben!

Kunskap är makt och vi på Förlagsklubben arbetar hårt för att ge just dig möjlighet att lära dig av namnkunniga personer i branschen!

Idag är det stort fokus på de många utmaningar som bokbranschen har framför sig. Det talas om att tempot är högt, förändringstakten snabb och bruset omfattande. Det talas om att ha kraft och initiativförmåga för att överleva på en starkt konkurrensutsatt marknad. En sak är säker, det synes inte finnas några quick fix när det handlar om att förlägga och sälja böcker. Utan det handlar mycket om kunskap och om uthållighet.

Kunskap kring alla led i bokproduktionen från ax till limpa. Det handlar om att vara litterärt kunnig för att kunna välja "rätt" manus som blir storsäljaren, prisvinnaren eller en bok som våra barn talar om. Det handlar om att varje dag arbeta med engagemang och noggrannhet, att ta hand om relationer, att vara kunnig när det gäller distribution. Det handlar naturligtvis också om ekonomi och marknadsföring, men lika mycket om enskilda människor och eget engagemang.

Kunskap är makt. Så lita inte på turen eller slumpen, utan förkovra dig brett! På våra kurser får du lära dig av de kunnigaste och det ges alltid tid för frågor och diskussioner. Sluta förtvivla i din egen vardag - bli en förlagsklubbare för att lära dig - men lika mycket för att lyssna, diskutera, dela med dig och mingla med likasinnade.

Kunskap är makt! Kunskap ger uthållighet!

Väl mött på Förlagsklubben under förlagsklubbsåret 2024 önskar vi i styrelsen - och tipsa gärna dina kollegor, frilansare, studenter och andra i branschen om oss!

Styrelsen

Mattias Pettersson (Volante), Danuta Janina Strandberg (Lind & Co), Gabriella Sahlin (Max Ström), Elisabeth Watson-Straarup (Albert Bonniers Förlag), Alexandra Lidén (The Book Affair), Karolina Nenzén (Bonnier Carlsen) och Anne Laurella (Bazar Förlag)