Favorit i repris! Manusutveckling med John Häggblom

I dag känner de flesta författare till de huvudsakliga dramaturgiska byggstenarna med tre akter, vändpunkter och klimax, men det kan ändå vara svårt att skriva en roman där man sugs med i berättelsen och bara vill veta hur det går. Vad beror det på? Och hur gör man på förlaget för att utveckla ett manus så att det når sin fulla potential som roman?

Under kvällen går kursledare John Häggblom igenom hur det kan gå till att utveckla en författares berättelse, från idé till färdig bok, och hur det är att arbeta så pass nära en författare under en längre tid. Det blir lite klassiska dramaturgiska tips, många autentiska exempel och en hel del diskussionsmöjligheter. En kväll med blod, svett och tårar – och en och annan oväntad vändpunkt.

Om kursledaren: John Häggblom är förläggare med redigeringsansvar och manusutvecklare på Bokförlaget Forum. Han brinner för den goda berättelsen som griper tag i läsaren och är bland annat känd som den som gav katten en större roll i Fredrik Backmans En man som heter Ove.

Datum: 8 oktober
Tid: 18.00–21.00
Plats: Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr.
Pris: 1 350 kr

Lättare förtäring ingår under kvällen. För att gå denna kurs måste man vara medlem i Förlagsklubben. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning sker vid uppvisande av läkarintyg.

Grundläggande
Pris
1 350kr
Sista anmälningsdatum
Datum