Nyhet! Fördjupningskurs i dramaturgi för redaktörer: så jobbar du med karaktärer

En roman kommer till liv genom sina karaktärer. Om romankaraktärerna blir människor av kött och blod, om de blir personer som läsaren hejar på och vill hänga med, kan man få till en riktig bladvändare.

Under kvällen går kursledare John Häggblom igenom hur det kan gå till att tillsammans med författaren utveckla en karaktär, från de första lösa tankarna på idéstadiet till en komplex karaktär som kommer till liv genom skrivande och redigering och blir någon som läsaren minns länge. Det blir många autentiska exempel och en hel del diskussionsmöjligheter.

Om kursledaren: John Häggblom är förläggare och manusutvecklare på Bokförlaget Forum. Han brinner för den goda berättelsen som griper tag i läsaren och har hållit uppskattade kurser och föreläsningar om manusarbete. Han har jobbat med författare som Camilla Läckberg, Viveca Sten och Kristina Ohlsson

Datum: 27 oktober
Tid: 18.00–21.00
Plats: Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr.
Pris: 1 350 kr

Anmäl dig här: https://forening.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/visa/16644-…

Observera att kursen hålls i fysisk form i Stockholm. Lättare förtäring ingår under kvällen. För att gå denna kurs måste man vara medlem i Förlagsklubben. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning sker vid uppvisande av läkarintyg.

Grundläggande
Pris
1 350kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Slutdatum
Plats
Kungstensgatan 38, 2 tr., Stockholm