Förlagsbesök på Kaunitz-Olsson!

Följ med Förlagsklubben på besök hos ett av Sveriges nyaste förlag, grundat av profiler med många års erfarenhet. Vi får höra om förlagets historia, idé och utgivning och kvällen bjuder också på ett utmärkt tillfälle att mingla med branschkollegor. 

Så här berättar förläggaren Martin Kaunitz om förlaget: 

Kaunitz-Olsson grundades 2019 och utgivningen om cirka 30 titlar per år består av kvalitativ och samhällsengagerad litteratur: romaner, konstböcker, biografier, memoarer, tecknade serier och reportage. Vi tror på att författarprocessen ska få ta tid och vi ägnar mycket tid till att redigera, ge synpunkter och kritik till våra författare. De kan komma in på förlaget när som helst och diskutera befintliga texter eller idéer till kommande böcker. Författarprocessen ska inte effektiveras och enbart göras good enough. Det är produktionsprocessen när texten är klar som kan och ska effektiveras. 

Vår grundläggande idé är att pappersboken har en framtid och att vi som förlag kommer att vara fullt rustade runt 2025/2026 när ljudbokshypen kommer att ha avtagit och fokus kommer skiftats. Vi tror mycket på den inbundna boken som format och vi ser ju också att ljudboken tar marknadsandelar av pocketboken, medan den inbundna boken står sig stark. Vårt motto: Pappersboken hade en marknad innan Gutenberg och kommer att ha det efter Steve Jobs. Därför var det viktigt för oss att ha vår egen bokhandel i anslutning till förlaget och vi är väldigt glada över att vi idag faktiskt sitter i bokhandeln och jobbar. Förlaget ligger i bokhandeln på Lilla Nygatan 10.

Under kvällen serveras dryck och enklare tilltugg. 

Tid: onsdag 16 mars, kl. 17.30–ca 19.00
Plats: Lilla Nygatan 10, Stockholm
Pris: 50 kr

Anmäl dig här: https://forening.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/visa/16641-…

Pris
50kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Slutdatum
Plats
Lilla Nygatan 10, Stockholm