Förlagsklubbenklassiker! Bli en skarpare korrekturläsare med Corinna Müller

Vill du bli en skarpare korrekturläsare och lära dig fler verktyg för att fånga upp så många fel som möjligt? Nu ges åter Förlagsklubbens populära kurs i korrekturläsning som fysisk kurs!

Ett oerhört viktigt arbetsmoment inom all text- och bokproduktion är korrekturläsning. Och det märks direkt om man har slarvat med det. I denna tretimmars kvällskurs får du lära dig vilka normkällorna är för stavning, grammatik, textutformning och faktauppgifter; hur man smartast lägger upp jobbet och skillnaderna mellan att läsa på papper och pdf. Med ett antal exempel från skön- och faktalitteratur belyser kursledaren olika aspekter av korrekturarbetet som är viktiga att tänka på.

Kursen riktar sig till alla som är verksamma inom förlagsbranschen och arbetar med redigering och korrektur. En kurs som fungerar lika bra för den ovane som för alla som önskar fräscha upp sin korrekturblick och lära sig några nya, matnyttiga knep för att upptäcka störande småfel i texter.
 
Kursledaren Corinna Müller är erfaren förlagsredaktör och korrekturläsare med ett stort antal förlag som uppdragsgivare. Under kvällen kommer hon att lära ut hur du får en text att bli så felfri som möjligt. Kvällen innebär också ett bra tillfälle att utbyta erfarenheter med branschkollegor.
 
Observera att kursen hålls i fysisk form i Stockholm. Lättare förtäring ingår under kvällen. För att gå denna kurs måste man vara medlem i Förlagsklubben. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning sker vid uppvisande av läkarintyg.

Datum: 19 januari

Tid: 18.00–21.00

Plats: Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr.
Pris: 1 350 kr

Anmäl dig här: https://forening.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/visa/17582-…

Grundläggande
Pris
1 350kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Slutdatum
Plats
Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr.