Vad gjorde Förlagsklubben under 2022?

Under året 2022 var det full rulle på Förlagsklubben!

Om vi tittar lite i backspegeln och sammanfattar förra året, så har Förlagsklubben genomfört en hel del kurser och andra aktiviteter:

- Webbkurs: Digital tvådagarskurs i InDesign för förlagsmedarbetare med Jeanette Sténson Hallgren (NYHET).
- Webbkurs: Bli en skarpare korrekturläsare med Corinna Müller
- Kurs: Bli en bra designbeställare med Nina Ulmaja. Bokdesign handlar om så mycket mer än att få fram en säljande framsida – en kurs med kunskaper och tips för att bli en bättre designbeställare. Kursen hölls i ateljén hos Nina Ulmaja.
- Webbkurs: Grundkurs i Adobe Photoshop – en digital heldagskurs med Jeanette om att behandla bilder digitalt från grunden.
- Webbkurs: Digital fortsättningskurs i InDesign för förlagsmedarbetare. (NYHET) Detta är fortsättningsnivån på den populära digitala kursen i InDesign med Jeanette. Lärobok och ett övningshäfte med övningar ingår som skickas till kursdeltagarna i god tid innan kursstart.
- Kurs: Att redigera översättningar med Corinna Müller (förlagsredaktör) och Erik MacQueen (översättare). Kursledarna belyser samspelet mellan översättare och redaktör utifrån en mängd praktiska exempel.
- Kurs: Fördjupningskurs i dramaturgi för redaktörer: så jobbar du med karaktärer med John Häggblom. (NYHET) Hur det kan gå till att tillsammans med författaren utveckla en karaktär, från de första lösa tankarna på idéstadiet till en komplex karaktär som kommer till liv. En kurs med många autentiska exempel och en hel del diskussioner!

Under året 2022 genomförde Förlagsklubben följande övriga aktiviteter:
- Förlagsbesök hos Kaunitz Olsson – ett av Sveriges nyaste förlag, grundat av profiler med många års branscherfarenhet.
- Frukostwebbinarium: Nyfiken på InDesign med Jeanette Sténson Hallgren
- Litterär promenad i Gamla stan med Jerker Virdborg. En ”vittra gränders grand tour” under guidning av författaren Jerker Virdborg.
- Frukostwebbinarium: Arbeta med långa dokument i InDesign – en enkel match. (NYHET)

Under 2023 har vi redan dragit igång med kurser i InDesign och Photoshop, men ännu fler är på gång! Håll utkik i mejlboxen eller på denna sida!