Nominera din kandidat till Förlagsklubbens redaktörspris!

Vem är årets redaktör? Nominera din kandidat till Förlagsklubbens redaktörspris senast den 21 april i år. Pristagaren får 10 000 kronor ur Bokbranschens understöds- och utbildningsfond och ett diplom.

Förlagsklubbens redaktörspris delas årligen ut till en redaktör vars arbetsinsats resulterat i titlar som utgivits på ett medlemsförlag inom Svenska Förläggareföreningen. Prisjuryn utgår i första hand från de titlar som redaktören har arbetat med och som har utkommit åren närmast före prisutdelningen. Lyft gärna fram någon eller några av de titlar och författare som redaktören arbetat med och skriv en motivering till varför priset ska gå till den du nominerar. Om du har nominerat någon tidigare år så kan du enkelt förnya nomineringen genom att meddela prisjuryn att den fortfarande är aktuell.

Prisjuryn beaktar alla former (format) för utgivning och du kan nominera både frilansande som fast anställda redaktörer från såväl stora som små förlag. Redaktörspristagaren tillkännages vid Förlagsklubbens årsmöte.

Skicka din nominering senast den 21 april till: forlagsklubben.sthlm@gmail.com

I prisjuryn för årets Redaktörspristagare sitter representanter från förlagen, bokhandeln, Stiftelsen Bokbranschens Understöds- och utbildningsfond samt Författarcentrum Öst.