Typografiworkshop och typsnittsinspiration för bokens alla delar med Eva Wilsson

Vilka är grundprinciperna för sättning av riktigt bra brödtext? Varför behöver olika typsnitt olika inställningar? Hur skapas typografisk harmoni på ett skyddsomslag som bågnar av presscitat? Och vart vänder jag mig för att uppdatera min typsnittsarsenal för bokens alla delar?

Den här kvällen börjar med en handfast föreläsning om textsättning. Vi djupdyker i brödtext och och tittar på typsnittsval för fackböcker där många olika texttyper ska harmoniera. Nytt för den här kursen är att vi tittar närmare på skyddsomslagets olika delar – med många presscitat på behövs extra mycket typografiskt finlir för att skapa lugn och tydlighet där. Workshopen vänder sig både till dig som sätter text, och till dig som är beställare och gör typografisk korrekturläsning.

Kvällen fortsätter med en trendspaning kring typografi på och i böcker. Typsnittsvärlden har exploderat av nya typsnitt, designers och foundries det senaste decenniet. Det finns utrymme för stor lekfullhet och personliga uttryck i bokomslagens typografi. Vilka är det stora trenderna? Var hittar vi de mest tongivande typsnittsmakarna just nu? Vilka innovationer är här för att stanna? Och vad är på gång framöver?

Välkommen till en inspirerande helkväll om typografi på A Typo Gallery vid S:t Eriksplan. Adress: Tomtebogatan 24.

Datum: 8 november
Tid: 18.00–21.00
Plats: A Typo Gallery, Tomtebogatan 24, Stockholm
Pris: 1 350 kr

I pausen finns det smörgås, fika och frukt. Samt möjlighet att botanisera bland böckerna i galleriets typografibibliotek.

Eva Wilsson utbildade sig vid London College of Printing och Konstfack, och arbetade många år med formgivning av konstböcker i London och Amsterdam. Sedan femton år formger hon böcker åt små och stora förlag i Sverige samt undervisar i typografi på Beckmans, Broby grafiska och Medieinstitutet samt ute på förlag.

Anmäl dig här: https://minsida.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/0186d2a9-f7f…

Grundläggande
Pris
1 350kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Slutdatum
Plats
A Typo Gallery, Tomtebogatan 24, Stockholm