Förlagsbesök hos Polaris – det nya förlaget med de stora ambitionerna

Polaris grundades 2017 med målsättningen att skapa ett brett allmänlitterärt förlag för vuxna. Detta nya svenska förlag är ett helägt syskon till danska Politiken och ambitionen är att inom tre till fem år vara ett av Sveriges största med god lönsamhet.

För att nå dit krävs en kvalitetsutgivning som har en genomgående bred målgrupp och kan kanaliseras i flera format. Dessutom bör 60–70 % av upphovsmännen vara svenska när förlaget är fullvuxet. Planen är att inom tre år utge runt 50 nyheter/år. Redan i 2017 år utgivning syns ett grundtema som kommer att prägla Polaris – livsberättelser från verkligheten i olika genrer, alltifrån memoarer/biografier till true stories och reportageböcker. Till det kommer skönlitteratur med en hel del spänningsserier, både svenska original och översatta, samt nischade illustrerade fackböcker med längre liv. Hälften av Polaris nya titlar för 2018 (35 st) är skrivna av svenska författare. Bland förlaget titlar märks Penguin Bloom – den lilla fågeln som räddade en familj, Kålboken, Jens Henrik Jensen deckarsuccé De hängda hundarna och Niklas Leavys deckardebut Nattviol, den första delen i serien Stockholm Calling.  

Kom och träffa förlagschef Jonas Axelsson och hans medarbetare och lyssna på hur de tänker göra Polaris till ett av Sveriges största förlag. Vin och snacks serveras.

 

Datum: 24 januari

Tid: 17.30

Plats: Polaris förlag, Ludvigsbergsgatan 20, Södermalm

Avgift: 50 kr (inkl. vin och snacks)

Anmäl dig till Jessica Brogren på brogren.jessica@gmail.com senast den 23 januari.

 

 

 

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Ludvigsbergsgatan 20, Stockholm