Arkiv

Nominera årets Redaktörspristagare!Nu är det dags att nominera din eller dina kandidater till årets redaktörspris - det 27:e i ordningen. 2019 gick priset till Tina Rabén, frilansare.

Redaktörspriset delas ut till en redaktör, vars arbetsinsats resulterat i verk som utgivits på ett förlag inom Svenska Förläggareföreningen. Prisjuryn utgår i första hand från de projekt som redaktören har arbetat med och som utkommit åren närmast före prisutdelningen. Om du har nominerat någon tidigare så glöm inte att förnya nomineringen om du vill att den ska vara med i årets omgång.

Förlagsklubben på Norrbacka tryckeri!

Vi har varit på mycket uppskattat besök på Norrbacka tryckeri - ett av få tryckerier i Sverige som fortfarande använder sig av tekniken boktryck eller högtryck, där infärgade upphöjda klichéer trycks in i pappret. Idag trycker de främst med klichéer men har också bly- och trätyper. Norrbacka erbjuder också blindprägling, stansning och foliering. Man använder helst obestruket papper för att framhäva trycket med känsla.

Följ med Förlagsklubben på unik förlagsresa till Kraków i vår!

Under hösten har vi återigen stiftat bekantskap med ett stort polskt författarskap med Nobelpristagaren Olga Tokarczuk. Polen är med sina ca 40 miljoner invånare en i svenska mått mätt enorm marknad. Den polska förlagsbranschen är utspridd till olika städer där Warszawa och Kraków är de dominerande där de äldsta och även ledande förlagen finns. Trots att det finns stora förlagsgrupper med en bred utgivning, så frodas många mindre förlag runt om i landet.

Ett annat förlagsklubbsår 2020

Av förståeliga skäl har vi fått ställa in aktiviteterna i vår och det blir även ett annorlunda årsmöte denna gång. Förlagsklubbens kurs- och aktivitetsprogram är inställt under våren med sikte på möjlighet att utföra aktiviteter i någon form under hösten. Styrelsen tittar också som bäst på lösningar för att kunna erbjuda ett antal distanskurser eller -föredrag i maj/juni. Vi har många nya idéer och roliga evenemang i tankarna och är redo att sätta igång så fort situationen möjliggör det!