En hälsning från Förlagsklubbens nya ordförande

Hej alla medlemmar!

Det är slutspurtstider i förlagsbranschen och strax bortom alla deadlines hägrar semestern och hängmattan och den där boktraven man sparat på sig under året. Jag ska därför inte ta alltför mycket av er tid (och verkligen inte prata en massa om mig själv).

Tillsammans med mina kamrater i styrelsen planerar jag för fullt höstens program och vågar redan nu lova att Förlagsklubben kommer att hålla fast vid sin stolta tradition av intressanta kurser och roliga studiebesök. Vi fortsätter med våra mest uppskattade utbildningar, samtidigt som vi kommer att erbjuda flera nya kurser med en rad spännande branschpersoner som lärare.

Till hösten kommer vi bland annat att hålla följande kurser: Att läsa korrektur, Skapa din egen boktrailer, Att beställa repro och tryck, Språkriktighet och Källkritik för förlagsmedarbetare.

Förlagsklubben fyller 50 i år. Föreningen bildades inte bara för att arrangera kurser i specifika branschkunskaper. Den syftade också i stor utsträckning till att erbjuda alla förlagsmedarbetare tillfällen att träffas och ha roliga, givande samtal om vår gemensamma verksamhet. Olikt de flesta andra branscher tror jag att vi i förlagsbranschen – fast anställda såväl som frilansare – verkligen känner oss som kollegor, trots att vi också dagligen konkurrerar med varandra.

Ambitionen är att Förlagsklubben ska bli ännu bättre på att bjuda på möten med branschens kunnigaste och mest intressanta profiler. Förlagsklubbens program ska kännas som en riktig master class för alla oss som arbetar i världens roligaste bransch. Och inte minst, Förlagsklubben ska vara den självklara mötesplatsen där vi kan hänga med alla våra skarpa, kunniga, kloka, coola, roliga och erfarna kompisar i branschen.

Till sist vill jag rikta ett särskilt och varmt tack till Danuta Engstedt. Under hennes trygga ordförandeskap har Förlagsklubben haft några av sina absolut bästa år. Det är därför extra kul att Danuta stannar i styrelsen som föreningens kassör.

Trevlig sommar och väl mött på Förlagsklubben i höst!

Mattias Pettersson

Ordförande

 

Ps. Titta gärna in på forlagsklubben.se och läs om kommande aktiviteter och om oss i styrelsen. Ds.