Unik förlagsresa till Helsingfors!

Följ med Förlagsklubben till Sofi Oksanens, Kjell Westös och Katja Kettus Helsingfors i vår!

Efter två mycket uppskattade förlagsresor till London och Köpenhamn, så är det nu dax att blicka till vårt grannland Finland.

Efter succén som fokusland (Finnland. Cool.) vid fjolårets Frankfurt Book Fair fortsätter de internationella framgångarna för den finländska litteraturen. Finlands geografiska läge mellan öst och väst och med två officiella språk har gynnat en utåtriktad kulturell orientering alltsedan Edith Södergrans och Henry Parlands modernistiska gryning.

Förlagsklubben arrangerar nu en resa till Helsingfors där vi besöker förlagen WSOY och Tammi, (Bonnier Finland), det finlandssvenska Schildt & Söderströms, det oberoende förlaget Teos, får en visning av Alvar Aaltos Akademiska bokhandeln och träffar trevliga och intressanta förlagskollegor även från flera andra förlag på en mottagning hos FILI (Finlands Literature Exchange). Dessutom får vi en spännande introduktion till den finska läromedelsbranschen och det "finska skolundret", det finländarna själva kallar ”Learning Comes From Finland”.

Program den 27-29 maj 2015:

Vi inleder med en middag på onsdag kväll den 27 maj. Sedan börjar programmet 8.30 på torsdag morgon 28 maj. Programmet slutar kl 15 på fredag eftermiddag den 29 maj. På fredag eftermiddag och kväll finns det utrymme för kulturella aktiviteter för dem som stannar kvar.

Som tidigare resor i Förlagsklubbens regi står man för resa och hotell själv. Kostnaden för arrangemanget är 1800 kr och då ingår luncherna samt en middag. Vi återkommer med detaljerat program samt förslag på hotell och annan praktisk information till de som anmäler sig. Sista anmälningsdag är den 20 april och du måste naturligtvis vara medlem i Förlagsklubben.

Reseledare från Förlagsklubben är Ulf Ivarsson och Danuta Engstedt. Resan arrangeras i samarbete med FILI – Finnish Literature Exchange, en expert- och exportorganisation, som stöder översättning, tryckning och utgivning av litteratur. FILI främjar även kännedomen om Finlands litteratur i utlandet (Mer info finns på www.finlit.fi.)

Välkommen att anmäla dig här på hemsidan till denna unika möjlighet att få en god inblick in den finska och finlandssvenska förlagsvärlden!

 Först till kvarn gäller!