Den okända Astrid Lindgren – åren som bokförläggare och chef

Kom och hör Kjell Bohlund berätta om förlagsmedarbetaren Astrid Lindgren utifrån sin nya bok ”Den okända Astrid Lindgren – åren som bokförläggare och chef”.

Under 24 år arbetade Astrid Lindgren som chef för Rabén & Sjögrens barnböcker. Hon delade sin tid mellan att vara författare och att vara bokförläggare. På förmiddagarna arbetade hon hemma med sina egna böcker, på eftermiddagarna var hon på förlaget. Hon var Sveriges första specialiserade barnboksredaktör och hon räddade sitt förlag ur en djup ekonomisk kris. Klok, effektiv – och ibland småfräck.

Hör Kjell Bohlund berätta om en okänd sida av Astrid Lindgren – om moderna idéer, hårt arbete och stora framgångar, men också om problemen som hennes författarframgångar förde med sig i rollen som förläggare.

Kjell Bohlund var chef för Rabén & Sjögren mellan 1983 och 1997. Därefter var han under tio år chef för Norstedts Förlagsgrupp, där Rabén & Sjögren ingår sedan 1997. Han har efter det varit ordförande i Svenska Förläggareföreningen och har arbetat som konsult och i styrelser inom bokbranschen samt varit ordförande i bl.a. Astrid Lindgren-sällskapet.

Antalet platser är begränsat och först till kvarn gäller! Anmäl dig till Förlagsklubbens Gabriella Sahlin på gabriella.sahlin@gmail.com senast den 19 november. Vin och tilltugg serveras under kvällen.

Datum: tisdagen den 20 november
Tid: 17.45–ca 20.00 (samtalet börjar 18.00)
Plats: Förläggareföreningen, Drottninggatan 97, 5 tr.
Pris: 50 kr (inkl. snacks och vin eller alkoholfri dryck)

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Förläggareföreningen, Drottninggatan 97, Stockholm