Följ med Förlagsklubben på förlagsresa till Milano 2–4 maj!

Elena Ferrante, Roberto Saviano, Silvia Avallone – de senaste åren har vi pratat om italienska författare som aldrig förr. Italien är med sina ca 60 miljoner invånare en i svenska mått mätt enorm marknad. Den italienska förlagsbranschen är koncentrerad till Milano och domineras av tre stora förlagsgrupper, som sinsemellan äger ett stort antal förlag. Störst är Mondadori, följt av Agostini och Mauri Spagnol. Det största oberoende förlaget är familjeägda Feltrinelli, som även har en stor kulturstiftelse och är en viktig aktör på bokhandelsmarknaden.

På denna unika förlagsresa till Milano kommer du få besöka Mondadori, Mauri Spagnol och Feltrinelli. Vi besöker även förlaget Giunti Editore med såväl vuxen- som barnboksutgivning och det självständiga förlaget Iperborea, som inte minst är kända för sin utgivning av skandinavisk litteratur. Förlagschef Cristina Gerosa berättar bland annat om hur det är att ge ut översatt litteratur i Italien. I Milano bor och jobbar norsk-italienska agenten Trude Kolaas, som deltar på en av våra middagar och delar med sig av sina upplevelser och erfarenheter av den italienska förlagsbranschen. Vi passar också på att förhöra oss om den italienska ljudboksmarknaden, där ju svenska Storytel etablerar sig under 2018.

Resans upplägg

Onsdagen den 2 maj
Förlagsklubben ordnar ett lättare program med besök i några av stadens bästa boklådor för de som är på plats redan tidigt på onsdagen. På kvällen äter vi en gemensam middag.

Torsdagen den 3 maj
Vi inleder morgonen med ett besök på den italienska förläggareföreningen AIE och får en introduktion till Italiens förlagsbransch.
Förmiddagen fortsätter med förlagsbesök.
Lunch
Eftermiddagen fortsätter med förlagsbesök.
På kvällen äter vi en gemensam middag.

Fredagen den 4 maj

Förlagsbesök fram till lunch, därefter möjlighet till gemensamma eller enskilda aktiviteter beroende på tid för hemfärd.

Liksom på tidigare resor i Förlagsklubbens regi står du för resa och hotell själv. Kostnaden för arrangemanget är 1800 kr och då ingår luncherna samt en middag. Vi återkommer med ett detaljerat program, förslag på hotell och annan praktisk information när du har anmält dig.

Det är ett begränsat antal platser och sista anmälningsdag är den 1 april. Du måste naturligtvis vara medlem i Förlagsklubben. Observera att programpunkter kan ändras, men vi försöker alltid att ersätta med likvärdiga alternativ.

Reseledare från Förlagsklubben är Mattias Pettersson och Danuta Janina Strandberg.

Missa inte detta unika tillfälle till inblickar i den italienska förlagsbranschen!

Observera att resan går av stapeln när det är vår och populärt resmål. Därför är det bra att boka hotell och flyg i god tid!

Anmäl dig till Danuta på engstedt.danuta@gmail.com. Först till kvarn gäller!

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Milano