Förlagsresa till Köpenhamn

Förlagsklubben och Förlagsklubb Syd inbjuder till våravslutning i Köpenhamn fredagen den 31 maj. Efter förra årets succé i London, blir det i år en heldag i Köpenhamn med intressanta besök på danska förlag. Passa på att mingla och nätverka med dina branschkollegor!

Program:

Var och en tar sig själv till Köpenhamn och vi samlas kl. 9.25 utanför Gyldendals lokaler vid Klaraboderne.

9.30 Gyldendal

Gyldendal är Nordens äldsta förlag, grundat 1787. Vi går på en liten rundvandring och sätter oss sedan i ett mötesrum där 3-4 medarbetare berättar om den danska marknaden och förlagets redaktionella och kommersiella inriktning. Vår värd Ole Knudsen, som är utvecklingschef på Gyldendal, utlovar ”også en lille sang”. Adress: Klaraboderne 3

11.15 Lars Ringhof Agency

Lars Ringhof är en tungviktare inom den danska förlagsvärlden och var förlagschef och förläggare på bland annat Bonnier, Gyldendal och Egmont innan han grundade sin agentur 2001. Lars profilerar sig som ”författarnas agent” och representerar mer än 25 framstående danska författare. Vi ses på agenturens kontor för en presentation och sedan följer Lars med på vår lunch så att vi får möjlighet att bekanta oss vidare och ställa frågor. Adress: Nybrogade 22

Lunch

Lunchen intas på närbeläget ställe mellan Lars Ringhof Agency och Egmont. Mer detaljer följer under dagen.

13.15 Lindhardt & Ringhof

L&R grundades 1971, ingår idag i Egmont och är Danmarks näst största förlag. Vid vårt besök kommer fokus att ligga på e-böcker, där L&R för närvarande är ledande i Danmark.

15.00 Läromedelsförlagen Alfabeta och Akademisk Forlag

Både Alfabeta och Akademisk Forlag ingår liksom L&E i Egmont. Alfabeta koncentrerar sig på utgivning inom området danska för invandrare medan Akademisk forlag som huvudområden har psykologi, pedagogik, sociologi och humaniora på gymnasie- och högskolenivå, både för studenter och pedagoger. Vår värd för dagen är redaktionschef Helle Lehrman Madsen.

ca 16.00 Avslutning och drik på Library Bar, Plaza Hotel (bredvid stationen Hovedbahngården)

18.00 Middag Paté Paté

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Köpenhamn, Danmark