Glöggmingel: Samtal om Tove Jansson - en av vår tids största författare och brevskrivare

I år är det hundra år sedan författaren och konstnären Tove Jansson föddes. Med anledning av det är Boel Westin, professor i litteraturvetenskap vid Stockholms universitet och en av Sveriges främsta Tove Jansson-kännare, aktuell med boken Brev från Tove Jansson.

Boken samlar ett urval av brev till människor som stod Tove Jansson nära. Bland annat finns brev till familjen, vännen Vivica Bandler och naturligtvis livskamraten Tuulikki Pietilä. Många brev är "ö-rapporter" från sommarlivet i Pellinge skärgård, från Bredskär och det lilla skäret Klovharun där Tove och Tuulikki tillsammans byggde sig ett hus att bo och arbeta i, men handlar också om kärlek, vänskap, konst och samhälle. Breven spänner över sex decennier – från 1930-tal till sent 1980-tal - och utgör ett rikt och berörande personligt dokument, en viktig del av historien om Tove Jansson. 

Förlagsklubben har nu glädjen att bjuda in Boel Westin som föredragshållare vid årets glöggpub. I anslutning till detta ordnas även ett litet litteraturquiz där man kan vinna fina Tove Jansson-relaterade priser. Vi bjuder givetvis på glögg och pepparkakor och hoppas att så många som möjligt av våra medlemmar vill komma för att avsluta terminen med oss!

Anmäl skickas till Emilia Holmqvist: emilia.holmqvist@gmail.com

Välkommen!

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Drottninggatan 97, 5 tr., Stockholm