Johan Svedjedal presenterar boken "Böckernas tid: Svenska förläggareföreningen och svensk bokmarknad sedan 1943"

Efterkrigstiden har inneburit stora och omdebatterade förändringar i litteraturens villkor. Olika slags billigböcker har gått ut i stora upplagor: folkboksserier, kvalitetspocket, populärpocket och bokklubbarna har haft en storhetstid. När bokpriserna släpptes fria 1970 upplöstes kommissionssystemet inom bokhandeln och handeln med böcker tog nya vägar via bokhandelskedjor, varuhus och nätbokhandel. Staten har bedrivit en aktiv kulturpolitik inom litteraturområdet, samtidigt som olika kommersiella krafter har fått friare spelrum. Därutöver har hela medielandskapet har förändrats, först genom tv:s genombrott under 1950-talet och några decennier senare genom den digitalisering av samhället som även har givit upphov till e-böcker och strömmade ljudböcker. Genom alla dessa förändringar har den tryckta boken ändå fortsatt att vara en viktig kraft för bildning, fantasi och underhållning.

Lagom till Svenska Förläggareföreningens 175-årsjubileum 2018 har antologin Böckernas tid getts ut som i ett tjugotal bidrag av forskare och branschföreträdare fångar den tryckta bokens villkor och förändringar i en spännande epok i den svenska bokmarknadens historia. Kom ochlyssna när bokens huvudförfattare Johan Svedjedal presenterar den för Förlagsklubbens medlemmar!

Under kvällen serveras vin och snacks och en perfekt möjlighet att träffa kollegor i branschen för lite mingel i januarimörkret.

Datum: 17 januari
Tid: 18.00–20.00
Plats: Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr. (Obs! Ny adress runt hörnet från den gamla)
Pris: 50 kr (betalas på plats)

Anmäl dig till Emi-Simone Zawall på: forlagsklubben.sthlm@gmail.com

Välkommen!

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Förläggareföreningens lokaler, Kungstensgatan 38, 2 tr.