Att möta medier - träna med ett proffs! INSTÄLLD

Tyvärr har vi tvingats att ställa in denna kurs pga få anmälningar. Vi hoppas kunna återkomma med denna kurs till våren 2014.

Vill du höras genom mediebruset?

Kursledare är Pelle Thörnberg med lång erfarenhet som tv-journalist. Han har hjälpt och tränat kända och okända personer från olika organisationer i hur man möter media.

Vad gör du när journalisterna ringer? Och vad gör du när de inte ringer? Vad tar de fasta på och vad klipper de bort? Du skulle aldrig gå oförberedd till en föreläsning eller en förhandling. Tänk likadant när du - frivilligt eller ofrivilligt - möter media. Vad är ditt huvudbudskap, vad vill du ska komma med ur intervjun och höras i mediebruset? I kursen får du handfasta råd om möten med journalister; hur du kan träna på frågorna i förväg, formulera dina egna rubriker, skapa intresse, påverka bilden och - minska din oro.  

Kursen lär dig hur journalisterna tänker, vad de behåller och vad de klipper bort, vilka medieutspel och fototillfällen som fungerar. Du kommer att ta del av en mängd exempel både på usla intervjuer och på människor som nått fram genom att säga det viktigaste vackert. Om du ger ett gott och ärligt intryck kan en kritisk granskning vara till din fördel. Du kan rent av styra vad som kommer med i artikeln eller inslaget.

Kursen ges i liten grupp, vilket ger dig möjlighet att ställa frågor och praktisera det du lär dig. Du får prova på att bli intervjuad och att tänka hur just du ska nå ut i medier.

 

Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Förläggareföreningen Drottninggatan 97 5 tr Stockholm