FULLBOKAT! Boktypografi – en kurs om brödtextsättning, läsbarhet och typsnittsval

Typografi är någonting som alla i bokbranschen kommer i kontakt med dagligen – oavsett om du skriver, formger, redigerar, korrekturläser eller förlägger böcker.

Den här kursen fokuserar på bokens typografi och går igenom grundläggande och klassiska principer för sättning av läsvänlig brödtext. Vilka proportioner och inställningar gör läsningen behaglig? Hur hittar man rätt i typsnittsdjungeln? Hur tänker man kring genreanpassning av typografi? Kursledarna Nina Ulmaja och Eva Wilsson ger handfasta tips kring arbete med text och typografi och visar inspirerande exempel på bokformgivning idag. Under kursen ger Eva och Nina även en kort trendspaning från höstens bokmässor och typografikonferenser med fokus på nyheter inom design, typografi och materialval för böcker.

Nina Ulmaja och Eva Wilson är grafiska formgivare. De driver UlmajaWilsson, en designstudio inriktad på kvalitetsdriven bokproduktion och varumärkesbyggande grafisk design.

Datum: 25 oktober
Tid: 18.00–21.00
Plats: Förläggareföreningens lokaler, Drottninggatan 97, 5 tr.
Pris: 1350 kr

Lättare förtäring ingår under kvällen. För att gå denna kurs måste man vara medlem i Förlagsklubben. Anmälan är bindande. Eventuell avbokning sker vid uppvisande av läkarintyg.

 

 

Grundläggande
Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Förläggareföreningen, Drottninggatan 97, Stockholm