Välkommen till hösten 2021 med Förlagsklubben!

Efter en vår med flera uppskattade aktiviteter drar vi nu igång hösten med ett flertal webbinarier och digitala kurser. Nedan kan du läsa om några av våra kommande aktiviteter och fler kommer att presenteras inom kort. Vårt kurs- och aktivitetsprogram kommer tills vidare främst att erbjudas på webben, men vi planerar också för ett antal fysiska förlagsbesök, så håll utkik!

Vi önskar dig en skön boksommar!

Vi önskar dig en riktigt skön boksommar och ser fram mot att träffas i höst! 
Här är ett litet axplock från höstens kursprogram:
 
Du kan redan nu anmäla dig till dessa kurser:
  • Grundkurs Att bryta böcker i InDesign CS6; 7-8 september 
  • Fortsättningskurs Att bryta böcker i InDesign; 6 oktober
Du kan fr.o.m den 10 augusti anmäla dig till följande kurser:
  • Skriva reklam- och marknadsföringstexter för böcker, succékursen med Mikael Rosén den 7 september

ÅRSMÖTE och ÅRSFEST den 19 maj

 

Skriv in den 19 maj i kalendern - ett tillfälle när du kan träffa både nya och gamla vänner i branschen. Vi dukar fram för årsfesten med mat och dryck från kl. 17.30!

Under kvällen finns följande två spännande programpunkter:

Träffa den bokälskande bibliotekarien Jenny Lindh som varje vecka svarar smart, bitskt och träffsäkert på frågor från läsarna i DN Boklördag. Sveriges sannolikt mest kända bibliotekarie berättar personligt om mötet med bokläsare och deras funderingar. Kanske har du några egna? Här är det fritt fram att ställa dem!

GLAD PÅSK!

 

Våren är här med allt längre dagar, goda ägg och världsboksveckan den 23-29 april!

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet till att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Frosten tinar! Glädjande nyheter för bokbranschen

 

Vi ser en ökning för hela bokbranschen i Sverige, dvs. vi köper 3,2% fler böcker (räknat i kronor) enligt den gemensamma statistiken från Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Det är första gången på sju år som försäljningskurvan pekar uppåt, vilket kan ses som ett trendbrott.

Detta är glädjande nyheter för branschen som länge gått på knäna, även om det inte handlar om en radikal förändring jämfört mot 2015. Att det idag pekar uppåt, beror med sannolikhet på grund av att man inom branschen jobbat hårt.