Välkommen till höstens kurser!

Av förståeliga skäl var även vi tvugna att ställa in aktiviteterna i våras, men nu börjar vi hösten med ett flertal digitala kurser! Vårt kurs- och aktivitetsprogram kommer tills vidare främst att erbjudas på webben - tills det blir möjligt att träffas igen utan restriktioner.

Välkommen att delta några av våra kursfavoriter! Vi kör igång hösten med kurserna "Boktypografi" med Eva Wilson den 25 augusti, "Manusutveckling" med John Häggblom den 1 september och "Bli en skarpare korrekturläsare" med Corinna Müller den 10 september.

Vi önskar dig en skön boksommar!

Vi önskar dig en riktigt skön boksommar och ser fram mot att träffas i höst! 
Här är ett litet axplock från höstens kursprogram:
 
Du kan redan nu anmäla dig till dessa kurser:
  • Grundkurs Att bryta böcker i InDesign CS6; 7-8 september 
  • Fortsättningskurs Att bryta böcker i InDesign; 6 oktober
Du kan fr.o.m den 10 augusti anmäla dig till följande kurser:
  • Skriva reklam- och marknadsföringstexter för böcker, succékursen med Mikael Rosén den 7 september

ÅRSMÖTE och ÅRSFEST den 19 maj

 

Skriv in den 19 maj i kalendern - ett tillfälle när du kan träffa både nya och gamla vänner i branschen. Vi dukar fram för årsfesten med mat och dryck från kl. 17.30!

Under kvällen finns följande två spännande programpunkter:

Träffa den bokälskande bibliotekarien Jenny Lindh som varje vecka svarar smart, bitskt och träffsäkert på frågor från läsarna i DN Boklördag. Sveriges sannolikt mest kända bibliotekarie berättar personligt om mötet med bokläsare och deras funderingar. Kanske har du några egna? Här är det fritt fram att ställa dem!

GLAD PÅSK!

 

Våren är här med allt längre dagar, goda ägg och världsboksveckan den 23-29 april!

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet till att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. Våra kurser ges i liten grupp, vilket ger dig stora möjligheter att ställa frågor till kursledaren och gruppen kan även hinna diskutera relevanta frågor som berör din vardag!

Frosten tinar! Glädjande nyheter för bokbranschen

 

Vi ser en ökning för hela bokbranschen i Sverige, dvs. vi köper 3,2% fler böcker (räknat i kronor) enligt den gemensamma statistiken från Bokhandlareföreningen och Förläggareföreningen. Det är första gången på sju år som försäljningskurvan pekar uppåt, vilket kan ses som ett trendbrott.

Detta är glädjande nyheter för branschen som länge gått på knäna, även om det inte handlar om en radikal förändring jämfört mot 2015. Att det idag pekar uppåt, beror med sannolikhet på grund av att man inom branschen jobbat hårt.