Vårens populära datakurser

Passa på att pricka för de datum som gäller för vårens populära kurser! Vi ger bland annat:

  • Grundkurs "Illustrator CS6" den 18 februari
  • Grundkurs "Att bryta böcker i InDesign CS6" den 16-17 mars
  • Grundkurs "Att behandla bilder digitalt i Photoshop" den 26 april

På grundkursen i Illustrator CS6 lär du dig att skapa enkla illustrationer själv, färglägga och spara i rätt bildformat för rätt media.

På grundkursen Att bryta böcker i InDesign CS6 lär du dig grunderna i att själv bryta böcker i InDesign. Kursen genomförs under två dagar i raskt tempo och du kommer att få tillfällen att ställa egna frågor som även kommer att ge dig tips och trix – inte minst i kortkommandons djungel.

På grundkursen i Photoshop lär du dig att behandla bilder digitalt genom att hantera enkel bildbehandling och göra skillnad på en bild för webb och tryck. Fokus kommer att ligga på bilder för tryck.

För samtliga kurser gäller att du inte behöver ha goda förkunskaper i InDesign, men du bör kunna spara, öppna och navigera bland dokument på datorn. Kunskaper i ordbehandling är en klar fördel, till exempel Word.

Kurslitteratur, lunch och fika ingår i varje kurs.

Om kursläraren:

Jeanette Sténson Hallgren har mångårig erfarenhet av undervisning och layoutarbete och även skrivit ett flertal läromedel i grafiska program. Jeanette håller även Förlagsklubbens grund- och fortsättningskurser i InDesign

Det finns ett begränsat antal platser och först till kvarn gäller, så anmäl dig idag på www.forlagsklubben.se

Vänligen observera att anmälan är bindande.