Bli en bra designbeställare – med kursledare Nina Ulmaja

Bokdesign handlar om så mycket mer än att få fram en säljande framsida. Här är kursen för dig som vill få kunskaper och tips för att bli en bättre designbeställare.

Hur beställer man formgivning av omslag och inlagor? Vad finns det för möjligheter och begränsningar i materialväg? Vilka krav kan man ha på en inlagemall? Vem gör vad i processen och hur kan tydlighet i starten av ett projekt förbättra processen – och slutresultatet?

I grund och botten handlar det om en så enkel sak som att prata samma språk som formgivaren och tryckeriet. Under kvällen får du lära dig vad dessa två centrala roller i bokproduktionen innebär med sådant som UV-offset, CMYK, formering, foe och 4-färgssvart. Kring de teoretiska begreppen får du möjlighet att känna på och diskutera materialprover och böcker i olika format, material och bokbinderilösningar.

Kursen hålls i ateljén hos Nina Ulmaja. Här kan du se en inspirerande film där Nina berättar om några av sina prisbelönta och uppmärksammade bokprojekt: https://ulmaja.com/

Under kvällen tar vi en paus för smörgås och fika.

Tid: tisdagen den 26 april kl. 18.00–20.00
Plats: Ulmaja & Co, Allhelgonagatan 3, 4 tr, Stockholm
Pris: 1350 kr (inkl. förtäring)

Anmäl dig här: https://forening.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/visa/16313-…

Antalet platser är begränsat och hänsyn till rådande läge har tagits för att anpassa antal deltagare till lokalerna. Först till kvarn gäller och medlemskap i Förlagsklubben krävs för bokning.

Grundläggande
Pris
1 350kr
Sista anmälningsdatum
Datum
Plats
Allhelgonagatan 3, Stockholm