Webbkurs! Sakprosans dramaturgi och anatomi med Martin Kaunitz

Förlagsklubben erbjuder nu en favorit i repris i webbtappning: förläggaren Martin Kaunitz kurs med fokus på sakprosa.

Hur ser sakprosans utmaningar ur ett förlagsperspektiv ut idag? Hur jobbar man med författare som är experter på sitt ämne men ovana att skriva bok? Hur ska man förhålla sig till själva formen och formatet? Vad är skillnaden mellan en journalistisk text i artikelform respektive bokform och var går gränsen mellan populärvetenskap och vetenskap? Och kan man egentligen ha noter i en ljudbok?

Utifrån en rad exempel, från Truman Capote och Åsne Seierstad till Augustprisbelönade Magnus Västerbro, går Martin Kaunitz igenom de grundläggande strategier och verktyg som står till buds när man initierar, projektleder och redigerar facklitterär text – och diskuterar de utmaningar och möjligheter som sakprosan möter i vår faktaresistenta och snuttifierade digitala era.

Inför kurstillfället på Zoom skickas ett förberedande textmaterial ut till alla deltagare några dagar i förväg.

Om kursledaren: Martin Kaunitz är förläggare med lång erfarenhet av sakprosautgivning på Sveriges största förlag. Han blev 2000 sakprosaförläggare på Norstedts och värvades 2007 till Albert Bonniers förlag med uppdraget att starta en facklitterär lista. Under våren 2019 grundade han tillsammans med Thomas Olsson det egna förlaget Kaunitz-Olsson. Martin Kaunitz har varit förläggare åt bland annat Åsne Seierstad, Karin Johannisson, Karin Bojs och Ola Larsmo och arbetat med böcker som "Svensk maffia" av Lasse Wierup och Matti Larsson, "Konsten att vara kvinna" av Caitlin Moran, "Det enda könet" av Katrine Kielos, "Vargattacken" av Lars Berge och den Augustprisbelönade "Svälten" av Magnus Västerbro. Martin Kaunitz är vid sidan av förlagsarbetet sedan många år djupt engagerad i Svenska PEN.

När: torsdagen den 21 januari

Tid: 18.00–ca 19.00

Plats: Zoom (en länk mejlas ut en dag i förväg)

Pris: 500 kr

Anmäl dig här: https://forening.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/visa/15408-…

Du behöver inte vara medlem för att gå kursen, däremot är anmälan bindande.

Välkommen!

Grundläggande
Pris
500kr
Datum
Plats
Zoom