Webbinarium: Bokens fysik – ett föredrag om tryck, trender, tekniker och material med Zane Johansson

Välkommen på ett webbinarium om bokprocessens mest fysiska inslag – trycket och binderiet! I dagens allt mer digitala bokvärld har den tryckta boken fått en alldeles speciell ställning. Det är inte bara innehållet som betyder något för en lyckad försäljning. En tryckt boks yttre egenskaper har blivit både ett försäljningsargument och en konkurrensfaktor på ett sätt som vi kanske inte sett tidigare.

Men hur går man egentligen tillväga när man ska tänka kring en boks olika tekniska aspekter? Vad är viktigt att tänka på? Vad kan man förvänta sig att tryckeriet ska bidra med och vad kan de förvänta sig av dig som beställare? På detta föredrag får du lära dig mer utifrån frågor som: Vad det finns för olika tekniker att ta hänsyn till och välja bland? När är det värt att betala för en extra effekt, och när är det mest onödiga pengar?

Kvällens föredragshållare informerar också om aktuella trender och nya spännande lösningar när det gäller tekniker inom tryck, binderi och efterbehandling samt hållbarhetstänk.

Föredragshållare Zane Johansson är försäljningsansvarig på Livonia Print i Riga, en av branschens största aktörer.

Datum: tisdagen den 9 februari
Tid: 18.00– ca 19.00
Plats: Zoom (en länk mejlas ut i förväg)

Pris: 100 kr

Anmäl dig här: https://forening.foreningshuset.se/forlagsklubben/evenemang/visa/15409-…

Föreläsningen är öppen för alla och anmälan är bindande.

Välkommen!

Grundläggande
Pris
100kr
Datum
Plats
Zoom