Arkiv, december 2014

Kväll med Översättarsektionen

Vilken roll spelar redaktören när man arbetar med en översatt bok? (En stor roll, inte minst blir det roligare att vara översättare om redaktören är duktig.) Vems ord väger tyngst – översättarens eller redaktörens? (Översättarens, som ju har rättigheterna till sin översättning.) Och vad finns det för för- och nackdelar att redaktören inte alltid kan språket man översätter ifrån? Dessa och många andra frågor diskuterades när Förlagsklubbens medlemmar fick chansen att träffa medlemmar från Författarförbundets översättarsektion.

God Jul & Gott Nytt BokÅr 2015!

Vi på Förlagsklubben brinner för att ge våra medlemmar möjlighet att träffa tongivande personer i branschen, tillgång till nätverk och, sist men inte minst, möjlighet till att lära sig mer inom yrkesområdet genom förlagsanpassade kurser. I höst höll Förlagsklubben en uppskaddad Grundkurs Att illustrera i Illustrator för dem som ville lära sig illustratörens huvudverktyg, vilket med hög sannolikhet innebär att vi under våren återkommer med en fortsättningskurs. Förmodligen kommer även en fortsättningskurs i Att ta fram e-böcker med InDesign så du kan finslipa dina färdigheter.

BokBaren tillbaka den 11 februari

BokBaren by Förlagsklubben börjar året onsdagen den 11 februari mellan kl 17.00-20.00 i Stora baren på Restaurang NiklasRegeringsgatan 66. Kom förbi för att mingla, prata bransch och annat. Alla medlemmar i Förlagsklubben och BokBaren är varmt välkomna, men ni får också gärna ta med vänner och kollegor!

Vin, öl och något litet att äta kan köpas till BokBaren-priser!